Choux craquelin rellenos de frambuesa y crema de chocolate blanco

4.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 35 min
15 unidades

Składniki

Crema de chocolate blanco
  • 150 g de chocolate blanco en trozos
  • 250 g de nata (35% de grasa)
Relleno de frambuesa
  • 200 g de frambuesas frescas
  • 30 g de azúcar
Craquelin
  • 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 70 g de azúcar
  • 80 g de harina de repostería
Choux
  • 170 g de agua
  • 60 g de mantequilla en trozos
  • 10 g de azúcar
  • ½ cucharadita de sal
  • 100 g de harina de trigo
  • 3 huevos (M)
Montaje
  • 250 g de queso mascarpone
  • 1 cucharada de azúcar glas (opcjonalnie) para espolvorear

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 172.3 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1371 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...