Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 140 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 130 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 50 g de mantequilla
Hojaldre
- 50 g de harina de fuerza para trabajar la masa
- 250 g de mantequilla fría en un bloque
Horneado
- 100 g de mermelada de arándanos
- 40 arándanos frescos
- 1 huevo batido
- 2 cucharadas de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 97 mg
Alternatywne przepisy
Palmeras XL
6 godz.
Tarta de fruta fresca
2h 30min
Mermelada de ciruelas
30 min
Mermelada de frutos rojos
50min
Mermelada de fresas
1h 5min
Pastel de membrillo
8h
Galletas de caramelo
40 min
Mermelada de fresas
1h
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 godz. 15 min
Mermelada de albaricoque con jengibre
1h