![Pan de trigo con masa madre Pan de trigo con masa madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c5c8effc-9d51-46e7-b86c-c968a9f9fcf8/Derivates/f3565049-b2da-45d9-af43-46eaae22c4f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 60 g de agua
- 20 g de pie de masa de trigo
- 60 g de harina de fuerza
Poolish
- 60 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 60 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 270 g de agua fría
- 470 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 9277 kJ / 2217 kcal
- Białko
- 72.5 g
- Węglowodany
- 436.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 4784.9 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15 godz. 30 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan corsario doble
Brak ocen
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 Std.
Chapata con masa madre
17 Std.
Pan de molde con masa madre
16hod. 45min
Pan payés con masa madre
16 Std.
Pan retorcido con masa madre
16 Std.
Masa madre de manzana y trigo
48h 20 min