![Berlinesas rellenas de crema Berlinesas rellenas de crema](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57eb8291-2e41-41a1-8c42-c5cb52821aef/Derivates/7ba00435-fb75-4ee0-9246-08db1993fcc0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
-
½
vaina de vainilla (la raspadura)
lub 1 cucharada de vainilla líquida - 60 g de azúcar
- 300 g de leche
- 3 yemas
- 35 g de harina de repostería
Berlinesas
- 170 g de leche
- 280 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 80 g de azúcar
- 50 g de mantequilla en trozos
- 500 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 chorrito de zumo de limón
- 500 - 600 g de aceite vegetal para freír
- 1 cucharadita de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2003.6 kJ / 478.9 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 197.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1 Std. 30 Min
Masa choux
2h
Milhojas con crema de vainilla
5 Std.
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Piruletas de merengue
2 godz. 30 min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 Std. 10 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 Std. 30 Min
Bollitos de cardamomo y canela
1 Std. 40 Min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1 Std. 15 Min
Bretzel
1 Std. 15 Min