Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 3 claras de huevo
- 150 g de azúcar
Bizcocho
-
5
huevos (M)
lub 4 huevos (L) - 150 g de azúcar
- 150 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar glas
- 400 g de melocotón en almíbar (en mitades)
- 350 g de dulce de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2404 kJ / 575 kcal
- Białko
- 10.51 g
- Węglowodany
- 73.54 g
- Tłuszcz
- 26.54 g
- Błonnik
- 1.08 g
Alternatywne przepisy
Tarta de merengue y fresas
1j 10 menit
Tarta helada de dulce de leche condensada
9h
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 Std.
Tarta de crema pastelera y fresas
2j 15 menit
Merengue suizo
10 min
Merengue italiano
20 min
Tarta de limón y merengue
2h 10 min
Merengue con agua
15 min
Tarta de almendra con crema de vainilla
2j 15 menit
Tarta para celebraciones
7sa
Alfajores rellenos de dulce de leche
1h 50 min
Merengue francés
2j 15 menit