Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 - 80 g de chocolate praliné
- 30 g de almendras enteras con piel
- 200 g de pasta de almendras en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado (aprox. 2 cucharaditas)
-
20
g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
lub 20 g de zumo de naranja - 300 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polos de cheesecake
8 Std. 30 Min
Sándwich oruga
30 min
Parfait de fresa y nata con pistachos y frambuesas
8 Std. 50 Min
Piruletas de galette des rois
1h 30 min
Helado de chocolate picante con sirope de whisky
14 Std. 20 Min
Rollos de semillas de amapola
2 godz. 30 min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2 godz.
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30 min
Polos arcoíris
11h
Tarta de queso y chocolate al vapor
1h
Galletas sándwich de crema de mantequilla de cacahuetes
45 min
Bombones de chocolate
30 min