Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 100 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 220 g de agua fría
- 360 g de harina de fuerza
- 40 g de harina integral de centeno
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 92.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1182.3 mg
Alternatywne przepisy
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan de molde con masa madre
16 godz. 45 min
Pan payés con masa madre
16 godz.
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Pan retorcido con masa madre
16 godz.
Mini baguettes rústicas
16 godz. 30 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Hogaza de trigo, centeno y especias con masa madre
16 godz. 30 min
Chapata con masa madre
17h
Pan gallego con masa madre
15hod. 30min
Masa madre de manzana y trigo
48hod. 20min
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min