Baklava Cheesecake

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    50 g
  • unsalted butter diced
    60 g
  • unsalted butter for greasing
  • filo pastry
    6 sheets
  • cream cheese
    500 g
  • double cream
    120 g
  • caster sugar
    270 g
  • medium eggs
    3
  • water
    120 g
  • rose water (opcjonalnie)
    20 g
  • honey
    50 g
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground cardamom
    2 - 3 pinch
  • pistachio nut, unsalted, shelled for decorating
  • rose petals, dried (opcjonalnie) for decorating

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 223.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1612.4 kJ / 385.4 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...