Urządzenia i Akcesoria
Roasted Chickpeas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
tinned chickpeas rinsed, drained then patted dry (1 x 400 g tin, see tip)240 g
-
vegetable oil10 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
sweet paprika½ tsp
-
garam masala½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
dried chilli flakes to taste2 - 3 pinches
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
361.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
426 kJ /
102 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 godz. 20 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 godz. 30 min
Nut Bread
1 godz. 20 min
Peanut Butter Natural Energy Balls
1 godz.
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1 godz. 30 min
Apple and Peanut Cereal Bars
50 min
Vegan Brownies
2 godz. 40 min
Chocolate Hazelnut Energy Balls
10 min
Simple Granola
25 min
Best Basic Houmous
5 min