Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Vanilla Ganache
  • white chocolate small pieces or callets
    250 g
  • double cream
    125 g
  • vanilla pod seeds only
    1
    2 tsp vanilla bean paste
Caramel Sauce
  • sugar
    250 g
    light brown sugar
  • unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
    30 g
  • cream, min. 30% fat whipping or double cream
    200 g
  • water
    1030 g
  • lemon juice
    1 tsp
  • puff pastry
    1 sheet
  • white vinegar
    1 Tbsp
Pecan Praline
  • pecan nut halves
    300 g
  • Demerara sugar
    250 g
  • water
    1070 g
  • unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
    30 g
  • lemon juice (see tip)
    1 tsp
  • white vinegar
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 222.5 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 4482.2 kJ / 1071.3 kcal
Tłuszcz 80.2 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 91.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...