Roasted Chicken with Vegetables

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil plus 1 tbsp to grease and 1 tsp to drizzle
    1 oz
  • salt divided
    2 tsp
  • herbes de Provence divided
    3 tbsp
  • lemon juice
    ½ oz
  • whole chicken cleaned (approx. 3.5-4.5 lbs)
    1
  • water
    14 oz
  • apple cider
    3 ½ oz
  • Yukon gold potatoes skin on, cleaned, sliced (½ in.)
    12 oz
  • sweet potatoes peeled, sliced (½ in.)
    10 oz
  • carrots sliced on the bias
    7 oz
  • acorn squash peeled, diced (½ in.)
    7 oz
  • zucchini skin on, sliced (½ in.)
    10 oz
  • red onions sliced
    7 oz
  • red bell peppers julienned (¼ in.)
    7 oz
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1201 mg
Białko 47.3 g
Kalorie 3170.2 kJ / 757.7 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 46.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...