Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Reis, parboiled
- 70 g Kichererbsen, getrocknet
- 100 g Zucker
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 37 mg
Alternatywne przepisy
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Mürbeteig
5 Min
Mürbeteig
2 Std. 5 Min
Béchamelsauce
10 Min
Waffeln
50min
Biskuit
1 Std. 30 Min
Pfannkuchen
20 Min
Mürbeteig
5 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
8h