Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Olivenöl
- 1600 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 2 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 16 Basilikumblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1712 kJ / 409 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 696 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 Min
Waldfrucht-Gelee
35 Min
Waldfrucht-Konfitüre
25 Min
Möhren-Tomaten-Sauce
25 Min
Möhrensalat
10 Min
Apfelmus auf Vorrat
35 Min
Erdbeer-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Erdbeerkonfitüre
30 Min
Tomatensauce
25 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Quittengelee
12h
Pasta- und Pizzasauce
30 Min