Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sultaninen
- 200 g Wasser
- 50 g Rum
- 50 g Orangensaft
- 120 g Zucker
- 100 g Mandeln
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 200 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1383 kJ / 330 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Königskuchen
9 godz. 30 min
Linzer Torte
3h
Far Breton
9 Std. 20 Min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Zwetschgendatschi
1h 15min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schwarzplententorte
2h 40min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1h 40min