Urządzenia i Akcesoria
Hefe-Gugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Stücke
Składniki
-
Sultaninen100 g
-
Wasser200 g
-
Rum50 g
-
Orangensaft50 g
-
Zucker120 g
-
Mandeln100 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Milch200 g
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M), Zimmertemperatur2
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1383 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schoko-Gewürzkuchen
5 godz.
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 godz.
Königskuchen
9 godz. 30 min
Linzer Torte
3 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Christstollen
12 godz.