Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Mandarinensaft, frisch gepresst
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 30 g Vanillelikör (z. B. Licor 43)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 Min
Waldfrucht-Gelee
35 Min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 Min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 Min
Kiba-Gelee
25 Min
Erdbeer-Gelee
1 Std.
Zwetschgenmus
1 Std.
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 Min