Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1300 g Orangen (ca. 6 Stück), Bio, 8 Streifen Schale (à 1 x 8 cm) dünn abgeschält, in Spalten, zimmerwarm
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Zitronensaft
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2031 kJ / 479 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Aprikosenkonfitüre mit Earl Grey
2 Std. 30 Min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30min
Bellini-Konfitüre
40min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.
Birnen-Feigen-Konfitüre
25 Min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min