![Orangenkonfitüre Orangenkonfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6CB410A-DD66-4642-92D7-8C77BD3E4E87/Derivates/b6e667b6-8660-434e-bb0c-19d987a28c17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1300 g Orangen (ca. 6 Stück), Bio, 8 Streifen Schale (à 1 x 8 cm) dünn abgeschält, in Spalten, zimmerwarm
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Zitronensaft
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2031 kJ / 479 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 dk
Aprikosen-Konfitüre
30 dk
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1h 45 min
Himbeer-Konfitüre mit Agar-Agar
20min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 dk
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30 dk
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 dk
Weintrauben-Konfitüre
30 dk
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1sa
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min