Urządzenia i Akcesoria
Szyszki marcepanowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
40 - 50 g czekoladowych płatków śniadaniowych typu muszelki
-
125 g migdałów, blanszowanych
-
125 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
1 białko ze sparzonego jajka
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
748 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Muffinki orzechowe z 3 składników
35 min
Truskawkowe parfait z białą czekoladą i pistacjami
5 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Bigos cygański
1 godz.
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min