Shakshuka med tomat og æg (2200 kcal)

Shakshuka med tomat og æg (2200 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • kommen, stødt
    ¾ tsk
  • røget paprika, stødt
    1 tsk
  • spidskommen, stødt
    ¾ tsk
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • oregano, tørret
    ½ tsk
  • salt
    ¾ - 1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¾ - 1 tsk
  • fed hvidløg
    3
  • rød chili, frisk uden frø, skåret i mindre stykker
    ½ - 1
  • løg skåret i halve
    150 g
  • ekstra jomfruolivenolie plus yderligere 2 spsk
    20 g
  • hakkede tomater, dåse
    800 g
  • tomatpure
    30 g
  • honning
    20 g
  • rødvinseddike
    20 g
    20 g æblecidereddike
  • babysalat (fx spinat, rucola), groft hakket
    30 g
  • basilikumblade
    3 - 4
  • æg
    8
  • fetaost (ca. 100 g), knust
    ¾ pakke

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1615 mg
Białko 26 g
Kalorie 2002 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie