Urządzenia i Akcesoria
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz.
16 porcji
Składniki
Krem pomarańczowy
-
140 g cukru
-
skórka z 1 pomarańczy bez białych błonek (albedo), pokrojona na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka
-
100 g skrobi ziemniaczanej100 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
4 żółtka
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Ptysie
-
300 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
20 g cukru
-
240 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
woda do zwilżenia
Gorzka czekolada
-
500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Składanie croquembouche
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
163 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Mini terriny z szynki i łososia
3 godz.
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Truskawkowe parfait z białą czekoladą i pistacjami
5 godz.
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28 godz. 20 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min