Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Gotowanie jajek
-
6 jajek schłodzonych
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
-
masło do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 żółtko
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
20 g cebuli szalotki
-
30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
10 g musztardy
-
10 g majonezu
-
5 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
343.2 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
616.6 kJ /
147.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 godz. 30 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min