Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Gotowanie jajek
-
6 jajek schłodzonych
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
-
masło do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 żółtko
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
20 g cebuli szalotki
-
30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
10 g musztardy
-
10 g majonezu
-
5 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
343.2 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
616.6 kJ /
147.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2 godz. 25 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 godz.