Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

Gotowanie jajek
  • jajek schłodzonych
    6
  • woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
  • masło do natłuszczenia
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    250 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • żółtko
    1
  • wody
    120 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Pasta jajeczna
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    2 gałązki
  • cebuli szalotki
    20 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    30 g
  • musztardy
    10 g
  • majonezu
    10 g
  • octu jabłkowego
    5 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 147.4 kcal / 616.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 343.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...