Rissoles à la viande de bœuf

Rissoles à la viande de bœuf

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
12 pièces

Składniki

La pâte
  • de farine
    250 g
  • d'eau
    150 g
  • d'huile neutre
    10 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'huile neutre pour graisser le récipient
    un peu
La garniture et la finition
  • d'oignons coupés en deux
    50 g
  • de poireau coupé en morceaux (5 cm)
    100 g
  • de gingembre, frais coupé en lamelles
    5 g
  • de viande de bœuf hachée
    250 g
  • de sauce soja, foncée (voir astuces)
    ½ c. à café
  • œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de vin de riz (mirin ou saké)
    10 g
  • de poivre du Sichuan moulu, (voir astuces)
    ½ c. à café
  • d'huile neutre
    20 g
  • de farine pour fariner le plan de travail
    un peu
  • d'huile neutre pour rôtir
    un peu

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 168 kcal / 702 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...