![Focaccia aux tomates cerises Focaccia aux tomates cerises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2893a71f3b87649b01197eec871cbf32/Derivates/5eb038a2bdb70a2352c3c86ad81da5bfb43565af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour graisser
- 260 g d'eau
-
1
c. à café de sucre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
½
cube de levure boulangère fraîche (20 g)
lub 1 sachet de levure boulangère sèche - 500 g de farine blanche et un peu plus pour fariner
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture et la finition
-
200
g de tomates cerises, coupées en deux
lub 200 g d'olives, tout type, dénoyautées - 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 pincées de sel
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grittibenz sucré
2h 15min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1ч. 20 мин.
Muffins au chocolat
45 min
Mousse au thon
5min
Focaccia au romarin
2h 30min
Focaccia aux tomates
40 мин.
Tresse au beurre à 6 brins
2ч. 35 мин.
Sauce balsamique
10min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Pain plissé margherita
3 godz. 15 min
Croissants au jambon
35 min
Tresse bernoise
1ч. 45 мин.