Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
175
g di farina bigia, un po' di più per stendere
lub 180 g di farina bianca, un po' di più per stendere - 80 g di burro, a pezzi (2 cm)
- ¾ di cucchiaino di sale
- 60 g di acqua
Preparazione verdure e completamento
- 500 - 600 g di verdure miste (ad es. cipolle, porri, carote, zucchine, sedano, coste, spinaci, zucca, broccoli), a pezzi (2 cm)
- 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 150 g di latte
- 125 g di panna intera
- 1 uovo
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
-
100
g di formaggio Gruviera tritato o grattugiato (vedi consiglio)
(opcjonalnie)
lub 100 g di formaggio tritato o grattugiato (vedi consiglio) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Polenta ticinese
45min
Insalata di carote con salsa allo yogurt
Brak ocen
Insalata di finocchi con parmigiano (TM6)
10 Min
Rösti di verdure con crema ai funghi
1 Std. 15 Min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30min
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Torta salata alle verdure (TM6)
25 Min
Minestra di carote e menta
35min
Stufato con patate e champignon
1 Std.