Mince Pies

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 1 limone
  • 1 arancia
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di strutto in purea
    100 g di burro, in purea
  • 100 g di mele precedentemente cotte (vedere consigli)
  • 100 g di ribes rosso disidratato
    100 g di mirtilli, disidratati
  • 200 g di uvetta passa
  • 2 cucchiaini di mix di spezie per pan di zenzero
  • 20 g di brandy
  • 20 g di mandorle a lamelle
Pasta frolla
  • 400 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di burro freddo, a cubetti + q.b.
  • 90 g di strutto freddo, a cubetti
  • 1 pizzico di sale
  • 70 g di acqua molto fredda
Terminare la preparazione
  • latte q.b.
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 8.3 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 904.4 kJ / 216.1 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...