Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 170 g di burro a tocchetti + q.b.
- 170 g di zucchero
- 3 uova medie (circa 60 g)
- 170 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale (opcjonalnie)
Farcitura
- 100 g di confettura (ad esempio, fragola e lampone)
- 200 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- 150 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake basca
4h
Brownies al caramello
2h
Cupcake alla vaniglia
1h 30min
New York cheesecake
6 Std. 30 Min
Blueberry cupcake
1h 55min
Victoria sponge
1h 30min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1h 20 min
Victoria sponge fragole e limone
4 Std. 30 Min
Cinnamon rolls
4h
Red velvet cake
1h 15 min
Apple pie
1h 20 min
Waffles alla panna
1h 15 min