Victoria sponge fragole e limone

Victoria sponge fragole e limone

4.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 170 g di farina tipo 00
  • 3 g di bicarbonato di sodio
  • 170 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
  • 170 g di zucchero
  • 3 uovo
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
Farcitura
  • 240 g di zucchero
  • 120 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 120 g di burro a pezzi
  • 3 uova medie (circa 53-63 g l'una)
  • 200 g di panna vegetale zuccherata
Terminare la preparazione
  • 500 g di fragole
  • limoncello q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 45.4 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 2115.2 kJ / 505.5 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...