Dal makhani

Dal makhani

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 140 g di fagioli munghi neri, secchi (fagioli di lenticchie)
  • 40 g di fagioli rossi, secchi
  • 600 g di acqua + q.b. per mettere in ammollo i fagioli
  • 20 g di radice di zenzero fresco pelato, a fette (2 mm)
  • 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
  • 20 g di ghi, burro chiarificato (v. Consigli)
  • 2 cucchiaini di semi di cumino
  • 70 g di cipolle tagliate a metà
  • 6 spicchi di aglio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 50 - 70 g di panna molto densa (circa 48% di grassi) q.b. per servire
  • 1 cucchiaino di garam masala (v. Consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 812 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...