Dal makhani

Dal makhani

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di fagioli munghi neri, secchi (fagioli di lenticchie)
    140 g
  • di fagioli rossi, secchi
    40 g
  • di acqua + q.b. per mettere in ammollo i fagioli
    600 g
  • di radice di zenzero fresco pelato, a fette (2 mm)
    20 g
  • di peperoncino in polvere
    1 cucchiaino
  • di ghi, burro chiarificato (v. Consigli)
    20 g
  • di semi di cumino
    2 cucchiaini
  • di cipolle tagliate a metà
    70 g
  • spicchi di aglio
    6
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    100 g
  • di panna molto densa (circa 48% di grassi) q.b. per servire
    50 - 70 g
  • di garam masala (v. Consigli)
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...