Victoria sponge

Victoria sponge

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 170 g di farina tipo 00
  • 3 g di bicarbonato di sodio
  • ½ stecca di vaniglia (opcjonalnie) i semini estratti
  • 170 g di burro a temperatura ambiente a pezzi + q.b.
  • 170 g di zucchero
  • 3 uovo medie
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 200 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 100 g di confettura ai frutti rossi (es. fragola e lamponi)
  • 150 g di lamponi freschi
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 203.6 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1683 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...