Victoria sponge
TM5 TM6

Victoria sponge

4.5 (12 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • 170 g di farina tipo 00
  • 3 g di bicarbonato di sodio
  • ½ stecca di vaniglia, i semini estratti (opcjonalnie)
  • 170 g di burro a temperatura ambiente a pezzi + q.b.
  • 170 g di zucchero
  • 3 uovo medie
  • 8 g di lievito in polvere per dolci

Ripieno

  • 200 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 100 g di confettura ai frutti rossi (es. fragola e lamponi)
  • 150 g di lamponi freschi
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1683 kJ / 402 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
25.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
1.4 g
Sód
203.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy