Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 170 g di farina tipo 00
- 3 g di bicarbonato di sodio
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti (opcjonalnie)
- 170 g di burro a temperatura ambiente a pezzi + q.b.
- 170 g di zucchero
- 3 uovo medie
- 8 g di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 200 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 100 g di confettura ai frutti rossi (es. fragola e lamponi)
- 150 g di lamponi freschi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 203.6 mg
Alternatywne przepisy
New York cheesecake
6h 30min
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2h
Victoria Sponge cake
1 Std. 30 Min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1 Std. 20 Min
Victoria sponge fragole e limone
4h 30min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3 Std.
Omini di pan di zenzero
2 Std. 5 Min
Pavlova
2h 45min
Cupcake mimosa all'arancia
1 godz. 5 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Apple pie
1 Std. 20 Min