Tajine de bœuf aux courgettes, aux olives et aux amandes

Tajine de bœuf aux courgettes, aux olives et aux amandes

4.3 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • 3 gousses d'ail
  • 90 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 1 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de harissa
  • 40 g d'huile d'olive
  • du sel
  • 600 g de paleron de bœuf en morceaux de 3 cm de côté
  • 10 g d'huile d'olive
  • 250 g d'eau
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 50 g d'olives vertes
  • 100 g d'amandes décortiquées
  • 700 g de courgettes en rondelles de 0,5 cm d'épaisseur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 2377 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...