Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de pommes de terre, en morceaux
- 60 g de carotte, en morceaux
- 150 g de lentilles corail
- 900 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à soupe de paprika
- 1 pincée de piment
- du sel
- du poivre moulu
- quelques feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1 godz. 5 min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Soupe turque Ezogelin
1 godz. 5 min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1 godz. 5 min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Pastilla de poison et de fruits de mer
1 Std. 30 Min
Carottes à la marocaine
40min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2 Std. 20 Min