![Caraméliser 200 g d'oignons Caraméliser 200 g d'oignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab215574-a331-4d6f-940c-9eb5375262a4/Derivates/f64529f6-ba9d-4ceb-94db-a5fadb2e00e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
200
g d'oignons jaunes, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm)
lub 200 g oignons rouges, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm) - 20 g d'eau
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 406 mg
Alternatywne przepisy
Dorer légèrement ail et oignons
20min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Faire sauter des oignons avec du piment
20min
Rissoler 250 g de crevettes
15 dk
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Rissoler des oignons
20min
Dorer 200 g d'oignons
25 dk
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Faire sauter un mélange de légumes
30 dk