Lentilles à la marocaine

Lentilles à la marocaine

4.2 998 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    3 gousses
  • de tomate coupée en morceaux
    150 g
  • de paprika doux
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • de persil frais et un peu pour la finition
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche
    1 c. à soupe
  • de lentilles vertes sèches
    250 g
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • d'eau
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.5 kcal / 1516.5 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 314.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...