Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
400 - 500
g d'oignons jaunes, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm)
lub 400 - 500 g d'oignons rouges, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm) - 30 g d'eau
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 428 mg
Alternatywne przepisy
Dorer 250 g de poulet en lanières
15min
Dorer légèrement ail et oignons
20 min
Rissoler un mélange d'ail et d'oignons
20 min
Caraméliser 200 g d'oignons
40 min
Dorer 200 g d'oignons
25 min
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20 min
Rissoler 300 g d'oignons
20 min
Faire sauter des oignons avec du piment
20 min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Rissoler des oignons
20 min
Rissoler des échalotes
20 min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25 min