![Caraméliser 400-500 g d'oignons Caraméliser 400-500 g d'oignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c983a32-ae14-48e3-a419-23fb8d7ace41/Derivates/62c316b5-6b4b-4a9d-809e-c68c084546f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
400 - 500
g d'oignons jaunes, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm)
lub 400 - 500 g d'oignons rouges, coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm) - 30 g d'eau
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 428 mg
Alternatywne przepisy
Dorer légèrement ail et oignons
20min
Caraméliser 200 g d'oignons
40min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Faire sauter des oignons avec du piment
20min
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25 menit
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Rissoler des oignons
20min
Dorer 200 g d'oignons
25 menit
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Faire sauter un mélange de légumes
30min