Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym

Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym

3.9 19 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 200 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 120 g kaszy jaglanej
  • 180 - 220 g cukru
  • 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 jajka
  • 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 260 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 213.7 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1555.6 kJ / 371.8 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...