Kanelvafler

Kanelvafler

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portioner

Składniki

Topping af flødeost
  • flødeost skåret i stykker
    115 g
  • smør skåret i stykker
    60 g
  • flormelis
    60 g
  • piskefløde
    60 g
    60 g sødmælk
Dej
  • tørgær
    2 ¼ tsk
    1 pose tørgær
  • vand
    170 g
  • smør skåret i stykker
    145 g
  • smør
  • hvedemel plus ekstra til drys
    255 g
  • sukker
    60 g
  • salt
    ½ tsk
  • kanel, stødt
    2 tsk
  • muskatnød, stødt
    1 tsk
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ½ tsk
  • farin
    60 g
  • oliespray, alle
  • hvedemel til drys

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 916 kcal / 3831 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Sód 414 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie