Glutenfri bananvafler

Glutenfri bananvafler

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portioner

Składniki

  • havregryn
    200 g
  • kærnemælk (se tip)
    300 g
  • banan skåret i stykker, plus ekstra, skåret i skiver til servering
    140 g
  • pekannødder hakket
    60 g
  • farin
    15 g
  • æg, store
    2
  • kanel, stødt plus ekstra til at drysse
    1 tsk
  • bagepulver
    1 tsk
  • natron
    ½ tsk
  • salt
    ¼ tsk
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
  • oliespray, alle
  • pekannødder hakket, til pynt
  • ahornsirup til serveringen
  • friske bær, blandede til serveringen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 440 mg
Białko 14 g
Kalorie 1638 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie