Wrapy z hummusem i warzywami

Wrapy z hummusem i warzywami

4.5 2 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porcji

Składniki

Tortille
  • 100 g napoju migdałowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczka soli
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
  • 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 40 g wody
    40 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
  • 5 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 1 łyżkę pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
Wrapy
  • mąka pszenna do oprószenia
  • ½ pomidora (ok. 100 g), pokrojonego w plastry
  • 1 ½ łyżki kiełków słonecznika
  • ¼ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • ½ ogórka pokrojonego w paski

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 643.1 mg
Białko 12 g
Kalorie 1787.2 kJ / 427.2 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...