Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
350 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
-
85 g cukru pudru
-
35 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
260 g jogurtu naturalnego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
428.3 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Żelki mango
2 godz. 30 min