Urządzenia i Akcesoria
Arbuz w czekoladzie na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
½ arbuza (ok. 1500 g)
-
350 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki350 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju kokosowego
-
maliny, liofilizowane pokruszone, do dekoracji (ok. 15 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
ciastka Oreo® pokruszone, do dekoracji (ok. 70 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
633.7 kJ /
151.5 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 Std. 40 Min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 Min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 Std. 30 Min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 Std. 45 Min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 Min
Gofry klasyczne
35 Min
Lemoniada jednorożcowa
3 Std. 15 Min
Kanapki rainbow (TM5)
40 Min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 Min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 Min
Halloweenowe babeczki duszki
1 Std. 30 Min
Galaretki z owocami
1 Std. 35 Min