Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 60 g de sucre roux
- 75 g de farine
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
Le moelleux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 140 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 6 g de levure chimique
- 50 g de poudre d'amande
- 1 pincée de sel
- 400 g d'abricots frais ou au sirop, coupés en deux (8-9 abricots)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1788.8 kJ / 427.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 127.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Tarte chocolat-cacahuète
1h 30min
Gâteau aux pommes
1h
Tarte au saint-nectaire
50min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1 Std. 20 Min
Flan aux pommes
50min
Gâteau crumble aux pommes
45 min
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55min
Flan sans pâte
6 godz.
Crème dessert au chocolat
25min