Moelleux abricot et amandes façon crumble

Moelleux abricot et amandes façon crumble

4.8 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

Le crumble
  • 60 g de sucre roux
  • 75 g de farine
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 1 pincée de sel
Le moelleux
  • 125 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 120 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 140 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 6 g de levure chimique
  • 50 g de poudre d'amande
  • 1 pincée de sel
  • 400 g d'abricots frais ou au sirop, coupés en deux (8-9 abricots)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 127.3 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1788.8 kJ / 427.5 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 50.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...