Moelleux abricot et amandes façon crumble

Moelleux abricot et amandes façon crumble

4.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

Le crumble
  • de sucre roux
    60 g
  • de farine
    75 g
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • de sel
    1 pincée
Le moelleux
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    125 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • œufs
    3
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    140 g
  • de levure chimique
    6 g
  • de poudre d'amande
    50 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'abricots frais ou au sirop, coupés en deux (8-9 abricots)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 427.5 kcal / 1788.8 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 127.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...