Cubes de courge aigre-doux

Cubes de courge aigre-doux

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 bocaux

Składniki

  • d'abricots séchés, dénoyautés coupés en deux
    80 g
  • de gingembre, frais épluché, coupé en fines lamelles
    20 g
  • gousses d'ail coupées en deux, selon les goûts
    5 - 6
  • de vinaigre de cidre
    300 g
  • d'eau et un peu plus pour le plat à gratin
    200 g
  • de sucre
    150 g
  • de graines de moutarde
    1 c. à café
  • de thym, séché
    1 c. à café
  • de canneberges déshydratées
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • cannelle, moulue
    ¼ de c. à café
  • de courge Hokkaido (aussi potimarron ou courge orange knirps) épluchée, épépinée (voir conseil)
    750 g

Wartości odżywcze na 8 bocaux

Kalorie 1157 kcal / 4831 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 243 g
Błonnik 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...