Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
1 gousse d'ail
-
1200 g de pommes de terre coupées en rondelles fines (2-3 mm)
-
400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
-
1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
-
25 g de gruyère (opcjonalnie) râpé
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Basiques - Accompagnements
8 Przepisów
Francja
Francja
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Cookidoo à table 2023
10 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 godz. 20 min
Purée de pommes de terre
40 min
Lasagne à la bolognaise
2 godz. 30 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Gratin de pomme de terre
1 godz.
Gratin de pâtes au fromage
50 min
Hachis parmentier
50 min
Sauce Béchamel express
20 min
Gratin de pâtes
25 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Tartiflette
1 godz. 15 min