Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1200 g de pommes de terre, coupées en rondelles fines (2-3 mm)
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 25 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
-
Basiques - Plats traditionnels 12 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2023 10 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55min
Gratin de pâtes
25 min
Sauce Béchamel express
20 min
Pâte à crêpe
1h 15 min
Purée de pommes de terre
40min
Monsieur Quiche
55min
Gratin de pomme de terre
1h
Hachis parmentier
50min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Lasagne à la bolognaise
2h 30 min
Tartiflette
1h 15 min
Tiramisu
5h 20min