
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 słoików
Składniki
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika1000 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcami250 g
-
marchewki z odciętymi końcami250 g
-
cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół200 g
-
soli2 płaskie łyżki
-
wody1000 g
-
octu, białego 10%250 g
-
oleju80 g
-
cukru200 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
347.4 kcal /
1453.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
2431.5 mg