Sałatka z kapusty do słoików (TM6)

Sałatka z kapusty do słoików (TM6)

4.8 37 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 słoików

Składniki

  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    1000 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcami
    250 g
  • marchewki z odciętymi końcami
    250 g
  • cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
    200 g
  • soli
    2 płaskie łyżki
  • wody
    1000 g
  • octu, białego 10%
    250 g
  • oleju
    80 g
  • cukru
    200 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 347.4 kcal / 1453.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 2431.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...