Urządzenia i Akcesoria
Tureckie delicje (Lokum)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 26 godz. 50 min
56 sztuk
Składniki
-
900 g wody
-
750 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g skrobi kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka winianu potasu
-
2 - 3 łyżki skórki otartej z pomarańczy (z 2-3 szt.), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
olej do natłuszczenia
-
50 g skrobi kukurydzianej
-
150 g cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
316.4 kJ /
75.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1h
Lody miso z kawiorem
13h
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3h
Lody kokosowe
6h 30min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Semifredo z kawą zbożową
7h
Affogato bananowe z kawą zbożową
12h 40min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1h 15min
Budyń z syropem klonowym
20min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1h 10min
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Zimowa czekolada do picia
10min