Urządzenia i Akcesoria
Tureckie delicje (Lokum)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 26 godz. 50 min
56 sztuk
Składniki
-
900 g wody
-
750 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g skrobi kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka winianu potasu
-
2 - 3 łyżki skórki otartej z pomarańczy (z 2-3 szt.), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
olej do natłuszczenia
-
50 g skrobi kukurydzianej
-
150 g cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
316.4 kJ /
75.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Wegański sos „serowy”
20 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Paloma (moktajl)
5 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Rolada żyrafa
3 godz.