Tureckie delicje (Lokum)

Tureckie delicje (Lokum)

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 26 godz. 50 min
56 sztuk

Składniki

  • 900 g wody
  • 750 g cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g skrobi kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka winianu potasu
  • 2 - 3 łyżki skórki otartej z pomarańczy (z 2-3 szt.), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • olej do natłuszczenia
  • 50 g skrobi kukurydzianej
  • 150 g cukru pudru

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 75.6 kcal / 316.4 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...