
Urządzenia i Akcesoria
Tureckie delicje (Lokum)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 26 godz. 50 min
56 sztuk
Składniki
-
wody900 g
-
cukru750 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)200 g
-
winianu potasu1 łyżeczka
-
skórki otartej z pomarańczy (z 2-3 szt.), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 - 3 łyżki
-
olej do natłuszczenia
-
skrobi kukurydzianej50 g
-
cukru pudru150 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
75.6 kcal /
316.4 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Baklava
3 godz. 10 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Kakaowe mini galette z gruszkami
1 godz. 30 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min