Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 75 g di farina di riso + q.b.
- 25 g di farina di soia
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di radicchio rosso di Verona a listarelle (vedere consigli)
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di speck a fette
- 50 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6242.8 kJ / 1492.1 kcal
- Białko
- 54.7 g
- Węglowodany
- 204.6 g
- Tłuszcz
- 50.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 4546.8 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di riso venere
40 Min
Crostata salata tricolore
1h 30 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30 min
Polpette alla rucola
40 Min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Uova alla triestina
30 min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min
Orzo con pollo al miele con pesto
45 min
Insalata di farro vegetariana
1h 30 min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Bowl con falafel e verdure
30 min