Roastbeef speziato con purè di pomodori secchi e salsa al vino rosso

Roastbeef speziato con purè di pomodori secchi e salsa al vino rosso

4.7 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Rub e marinatura
  • di bacche di ginepro
    1 cucchiaio
  • di semi di coriandolo
    1 cucchiaio
  • grani di pepe nero
    5 - 6
  • grani di pepe di Giamaica
    5 - 6
  • di sale grosso
    ½ cucchiaio
  • olio di oliva più altri per ungere
    1 cucchiaio
  • di scamone
    1000 g
Roastbeef e purè
  • di pomodori secchi sgocciolati
    100 g
  • di patate a pasta farinosa pelate, a pezzi (2 cm)
    1000 g
  • di latte
    300 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di burro a cubetti
    30 g
Salsa al vino rosso
  • di scalogno a metà
    100 g
  • di burro a cubetti
    20 g
  • di vino rosso
    200 g
  • acqua più 1 cucchiaio
    70 g
  • di gelatina di ribes nero
    1 - 2 cucchiai
  • dado per brodo di manzo (per 0,5 l di brodo) sbriciolato
    ½
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 540 kcal / 2266 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...