Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di riso a chicco corto
- 40 g di chicchi di miglio
- 70 g di grano saraceno
- 70 g di olio di semi di girasole
-
170
g di cipolla dorata, in 8 parti
lub 170 g cipolla rossa, in 8 parti - 30 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di bevanda a base di soia
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 150 g di peperoni piquillo, in conserva, a fette (2 cm)
- 1000 g di acqua con una goccia di detersivo
- 150 g di mais tostato
- 300 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 301 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frullato rosso
10 min
Stufato di maiale con cipolle in salsa allo sherry
1h
Focaccia di patate in padella
1h
Cioccolata calda alla menta
15 Min
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2óra 30p
Scarcedda lucana
2 godz.
Rotolo al caffe e nocciola
2óra 30p
Patate fritte a fiammifero (Kartoffelstroh)
25 min.
Gelato al cioccolato
12h
Focaccia
6sa
Pesto di peperoni Padrón
4h 15min
Crema Bimby® al caffè
1h