Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate

Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
45 pezzi

Składniki

  • di riso a chicco corto
    70 g
  • di chicchi di miglio
    40 g
  • di grano saraceno
    70 g
  • di olio di semi di girasole
    70 g
  • di cipolla dorata in 8 parti
    170 g
    170 g cipolla rossa, in 8 parti
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di bevanda a base di soia
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • di peperoni piquillo, in conserva a fette (2 cm)
    150 g
  • di acqua con una goccia di detersivo
    1000 g
  • di mais tostato
    150 g
  • di olio per frittura
    300 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 80 kcal / 301 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 89.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...