Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
TM6

Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 70 g di riso a chicco corto
  • 40 g di chicchi di miglio
  • 70 g di grano saraceno
  • 70 g di olio di semi di girasole
  • 170 g di cipolla dorata, in 8 parti
    lub 170 g cipolla rossa, in 8 parti
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 500 g di bevanda a base di soia
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 150 g di peperoni piquillo, in conserva, a fette (2 cm)
  • 1000 g di acqua con una goccia di detersivo
  • 150 g di mais tostato
  • 300 g di olio per frittura

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
301 kJ / 80 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
0.6 g
Sód
89.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy