Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orata eviscerata e pulita (circa 500 g), pulita (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di zenzero, radice fresca, a fette (2 mm)
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco, i semini
- 3 spicchi di aglio
- 2 scalogni, a metà
- 20 g di foglie di prezzemolo fresco
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2103.2 kJ / 502.7 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 42.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 40.5 mg
Alternatywne przepisy
Uova barzotte su pan brioche con salmone affumicato
5h 30 min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30 min
Arrosto di vitello con asparagi confit
2h
Insalata capricciosa
20min
Filetto di manzo con peperonata
40 min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Rigatoni con ragù di dentice, pomodorini e limone
30 min
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
1h
Pâté di vitello in gelatina
8 Std. 30 Min
Gamberi e calamari speziati
20min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1h 15 min
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1h 30min