Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wieprzowiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
-
15 g sosu sojowego
-
50 g wody
Ciasto
-
250 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
15 g cukru
-
5 g oleju
-
10 g świeżych drożdży1 łyżeczka suchych drożdży
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia miski
Smażenie
-
100 g wody
-
15 g cebuli dymki zielonej części, drobno posiekanej
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu, czarnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
124 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
640.4 kJ /
153.2 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Wrapy tikka masala
40 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min