Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wieprzowiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
-
15 g sosu sojowego
-
50 g wody
Ciasto
-
250 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
15 g cukru
-
5 g oleju
-
10 g świeżych drożdży1 łyżeczka suchych drożdży
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia miski
Smażenie
-
100 g wody
-
15 g cebuli dymki zielonej części, drobno posiekanej
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu, czarnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
124 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
640.4 kJ /
153.2 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Bibimbap burrito
45 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Makaron Pastalaya z Luizjany
1 godz.
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min