Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 15 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
- 15 g sosu sojowego
- 50 g wody
Ciasto
- 250 g wody, letniej
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
- 15 g cukru
- 5 g oleju
-
1
łyżeczka suchych drożdży
lub 10 g świeżych drożdży - ½ łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia miski
Smażenie
- 100 g wody
- 15 g cebuli dymki, zielonej części, drobno posiekanej
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka ziarna sezamu, czarnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 640.4 kJ / 153.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 Std.
Kule burgerowe
3 Std. 30 Min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 Std.
Bibimbap burrito
45min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 Std. 10 Min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 Std. 20 Min
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2h 45min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 Std. 30 Min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min