Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kimchi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
20 g sera grana padano20 g sera parmezan
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
80 g kimchi (patrz wskazówka)
-
20 g oleju
-
75 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
150 g ryżu do risotto np. Arborio, o 15 min czasie gotowania
-
380 g wody
-
20 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
15 g masła
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, prażone do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
818.7 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2081 kJ /
497.4 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Wegański pad thai z tofu
45 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Tantanmen Ramen
45 min
Carbonara Ramen
30 min